Over ons

Over ons

BROET is dé plek voor talentvolle film- en audiovisuele professionals in Brabant. Bij ons worden films gemaakt en vertoond en wordt kennis gehaald en gebracht. Zo vormen we bruggen tussen makers, industrie en liefhebbers van film op een professionele, ongedwongen manier. We vervullen daarmee een unieke en onmisbare rol in regio Eindhoven.

Bij BROET werken mensen met passie voor het maken van film en de behoefte om kennis daarover te delen. Die behoefte vervullen we vanuit een centrale plek. En er is er geen die ons beter past dan het gebouw van filmtheater Natlab, in het voormalig Natuurkundig Laboratorium, op het creatieve Strijp-S! Je bent altijd welkom om een kijkje te nemen.

Onze missie

Film wordt gemaakt om gezien te worden. BROET stimuleert het maken van film- en audiovisuele producties, vanuit een toegankelijke makerspace. We bieden je letterlijk ruimte voor het maakproces met (kleinschalige) studiofaciliteiten, om je werk te vertonen, om een relatie aan te gaan met publiek, om te netwerken met mede makers en om te leren van gevestigde professionals.

Daarnaast maken we programma’s die jou helpen om je skills te verbeteren en vakkennis op te doen. Je leert je artistieke signatuur ontwikkelen of het juiste publiek bereiken en krijgt tips op zakelijk en technisch niveau. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we makers koppelen aan gevestigde professionals, producenten, (inter)nationale filmfestivals, broedplaatsen, omroepen en studio’s.

Of je nu documentaire, fictie, animatie, virtual reality of branded content maakt: het is allemaal film. Grenzen worden vager en filmmakers werken steeds vaker multidisciplinair en grensoverschrijdend. Beeldverhalen worden op een heel eigen wijze verteld. BROET biedt ruimte aan alle nieuwe verhalenvertellers, ook aan jou!