NETFLIX GAAT HET NEXT TALENT PROGRAM ONDERSTEUNEN

Next is een talentontwikkelingstraject voor jonge filmmakers van alle genres met een oorsprong in Brabant, dat is geïnitieerd door Playgrounds en wordt ondersteund door o.a. BROET. De afgelopen vijf jaar werden al 23 talenten begeleid in de ontwikkeling van hun werk, talent én carrière.

Netflix is hard op zoek naar nieuwe stemmen en unieke visies. Dat doet de organisatie onder andere in wedstrijden als New Voices (gericht op scenarioschrijvers). Een samenwerking met Next leek niet meer dan logisch, omdat in dit traject veel aandacht is voor specifieke ontwikkelbehoeften, makers die autodidact zijn of andere wegen volgen dan die van kunstopleidingen, diverse achtergronden en regionale verhalen. De enorme kennis van Netflix is een goede aanvulling op die van andere partners van Next en biedt geweldige kansen voor de makers die begeleid worden.

Next is een initiatief van Playgrounds en wordt ondersteund door BROET, Natlab, AKV|St. Joost, Submarine Channel, The Panics, Kaboom Film Festival, Herrie Film & TV en BredaPhoto.

Extra informatie