VIDEOCLIPCOMPETITIE DRAG-MY-VISION EEN GLITTEREND SUCCES

Oké, wij weten nu wat een gouden combinatie is: drag artists, Songfestival videoclips en vooral veel glitter & glamour. Op zondag 8 mei ontvingen we bij Natlab in Eindhoven filmmakers zoals je ze nog nooit hebt gezien! Met attitudes waar je alleen maar van kunt houden, outfits waar je jaloers van wordt en vooral veel creatief videotalent.

Na twee online edities vond 'onze' Luuk (Salvia Arts) het wel eens tijd om een live event van DRAG-MY-VISION te organiseren: een videoclipcompetitie waarbij 12 drag deelnemers ieder een land van het Songfestival uitkiezen en middels een eigen geproduceerde videoclip dat land met een waanzinnige performance vertegenwoordigen. Diens idee bleek een groot succes, want met een paar duizend views op de online edities en een waanzinnig mooi bezoekersaantal tijdens het live event afgelopen zondag was DRAG-MY-VISION wederom een glitterend succes!

And the douze points go to...
Ook dit jaar was de kwaliteit van de videoclips ontzettend hoog. Van drag performers die nog nooit een videoclip hadden opgenomen tot ervaren filmmakers die met een staaltje editing en green screens de meest fabuleuze performances toonden. Uiteindelijk ging Paloma Lust, vertegenwoordiger van Azerbeidzjan, er met de DRAG-MY-VISION kroon vandoor. Nou ja... digitaal dan tenminste, want door omstandigheden kon Paloma niet zelf bij het event aanwezig zijn. De gehele online show (inclusief alle waanzinnige videoclips!) zijn online terug te kijken via het Youtube kanaal van Salvia Arts.

Check ook vooral even het artikel dat Eindhovens Dagblad over DRAG-MY-VISION publiceerde (inclusief grote foto van de heerlijke VickyViQueen) en het video item dat Hart van Nederland over het event heeft uitgezonden!

DRAG-MY-VISION werd in samenwerking door BROET, Natlab en Salvia Arts georganiseerd.

Foto: Almichael Fraay

Extra informatie