Wat doet Broet voor jou?

Nou, best wel veel...

BROET bestaat boven alles voor en door makers. We spelen graag in op jouw wensen en vragen. Heb je tips en ideeën voor programma’s, lezingen, workshops, brainstormsessies of netwerkevenementen? Wil je samenwerken of juist zelf iets in onze ruimte organiseren? Laat het weten!

BROET kan op vier vlakken iets voor je betekenen.

Talentontwikkeling.

BROET helpt je om je te ontwikkelen tot professionele maker. We bieden je coaching en kennisdeling in masterclasses en workshops. Wil je een keertje een-op-een komen sparren? Dan kijken we graag wat er mogelijk is.

Daarnaast werken we samen met andere organisaties die zich bezighouden met (film)talentontwikkeling in het opzetten en uitvoeren van programma’s, zoals meet ups en presentaties. Houd onze agenda goed in de gaten!

Netwerken en verbinden.

BROET legt verbindingen tussen makers, het werkveld en de industrie. Dat doen we met individuele gesprekken en coaching, bijvoorbeeld tijdens de maandelijkse Filmhelpdesk (i.s.m. KONKAV), en in de vorm van netwerkbijeenkomsten. We hebben en onderhouden veel contacten in het veld, waardoor we jonge makers kunnen koppelen aan professionals en elkaar.

Makerspace.

Wij hebben als enige film initiatief in Brabant een fysieke (net)werkplek! Onze ruimte is toegankelijk en flexibel te gebruiken en beschikt onder andere over een minibioscoop en knusse café setting. Het staat je helemaal vrij om hem in te richten volgens je wensen en doel. Meer info vind je hier.

Podium.

Het aangaan van een relatie met publiek is essentieel voor je ontwikkeling als maker. Dat gebeurt door je werk te vertonen, deel te nemen aan Q&A’s, interviews te geven of je ideeën te pitchen. Voor BROET vormde het Eindhoven Film Festival altijd de belangrijkste gelegenheid om jou een podium te bieden, maar door de onzekere toekomst en slagingskans van festivals hebben we besloten het anders te gaan doen. We willen het hele jaar door programma’s als speeddates en masterclasses aanbieden en podia creëren, met het festivalgevoel van EFF. Daarbij focussen we op lokaal en nationaal talent.