Podium

Shortcutz International Audience Award (UITGESTELD)

LET OP: dit evenement zou plaatsvinden op 21 februari, maar wordt door de coronamaatregelen verplaatst. We houden je op de hoogte van een nieuwe datum.

Samen met Shortcutz Amsterdam vertonen we de zeven beste korte films van afgelopen jaar. Kom kijken en breng na afloop je stem uit op je favoriet!

Elk jaar slaat korte filmfestival, platform en netwerkhub Shortcutz Amsterdam de handen ineen met partners over de hele wereld om een wereldwijd publiek te vragen wat haar favoriete Nederlandse korte film is - om die daarna de International Audience Award uit te reiken. Een compilatie van de zeven genomineerde films voor Best Short Film of the Year wordt over de hele wereld vertoond door 30 nationale en internationale partners, waaronder BROET. Kom meekijken naar wat ons landje te bieden heeft aan prachtige korte films, en stem op degene die jou het meest raakte.


DE GENOMINEERDEN

Birdland - Ashgan El-Hamus - 16 min
Joy en haar dochter Skye wonen op een woonwagenkamp aan de rand van de stad. Joys vrije manier van opvoeden wordt op de proef gesteld als Skye steeds meer probeert om op haar moeder te lijken.

Camouflage - Remco Polman en Jantiene de Kroon - 20 min
In deze dystopische thriller lopen we mee met kantoorklerk Amouf. Amouf probeert wanhopig om zijn leven bij elkaar te houden terwijl de wereld om hem heen langzaam steeds donkerder wordt als gevolg van de groei van De Jager. Dit flamboyante en intimiderende figuur is tot haat aanzettende vrijbuiter die heeft gezworen om bepaalde groepen systematisch uit te roeien. En Amouf is niet per se het meest moedige personage. Zal hij sterk genoeg blijken om zich te verzetten tegen De Jager?

Freefall - Emmanuel Tenenbaum - 20 min
Tom is een jonge handelaar die voor een Londense bank werkt, maar door zijn recente prestaties staat zijn baan op het spel. Op het moment dat het eerste vliegtuig op de ochtend van 11 september 2001 het World Trade Center raakt, besluit Tom, overtuigd dat het hier om een terroristische aanslag gaat en niet om een ongeluk, om aan de grootste handel van zijn leven te beginnen. De film werd gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is een bewerking van Joris Luyendijks succesvolle boek DIT KAN NIET WAAR ZIJN.

Last Ride - Edson da Conceição - 12 min
Als taxichauffeur Oussama met tegenzin zijn laatste klant van zijn nachtdienst oppikt, ontmoet hij de sympathieke Joyce, die onderweg graag een paar keer wil stoppen. De ontmoeting loopt uit in een roadtrip door Rotterdam.

Marlon Brando - Vincent Tilanus - 20 min
In de laatste weken van hun middelbare schooltijd brengen Cas en Naomi, die allebei net uit de kast zijn, hun tijd vooral samen door. Als 'broer en zus' van verschillende ouders vinden ze bij elkaar een bepaalde veiligheid en liefde die ze nergens anders vinden. Maar hun toekomstplannen lijken daar verandering in te gaan brengen en hen uit elkaar te drijven, waardoor hun relatie onder druk komt te staan en de lieve Cas het moet gaan aandurven om alleen te zijn.

Shielded - Jan Verdijk - 21 min
Wie kun je tijdens een wereldwijde pandemie nog vertrouwen? Twee zussen die in isolatie zitten worden achterdochtig als er potseling een man verschijnt die claimt hen te willen helpen. De griezelige sfeer die is ontstaan door de Coronalockdown wordt naar weer een nieuw niveau getild in deze duistere korte film waarin de twee zussen Roos en Mira proberen te overleven in hun afgesloten huis, terwijl de pandemie buiten rondraast.

Wall #4 - Lucas Camps - 8 min
Als een bioscooppubliek de film die het aan het kijken is een beetje belachelijk begint te maken, nemen gebeurtenissen in het theater een onverwachtse wending.

Datum

21/02/2022

Tijd

20:00 – 22:00

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 8.5

Korting

Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie