Talentontwikkeling
Podium

NFF | NEXT PREMIÈRE: FEMI (met Q&A Dwight Fagbamila)

Vorig jaar nodigden we oud-Next* talent Dwight Fagbamila al uit om tijdens Meet The Maker over zijn liefde voor filmmaken te komen vertellen, nu mogen we (in samenwerking met Natlab) de Brabantse première van zijn debuutfilm 'FEMI' verzorgen. Een film die Eindhoven ademt!

Geteisterd door suïcidale gedachten trekt de 21-jarige Dennis weer terug in bij zijn moeder Thea in Eindhoven. Zijn hoogzwangere ex-vriendin Asha mag hij vanwege een woede-uitbarsting niet meer zien, en Dennis’ aanstaande vaderschap maakt veel oud zeer los. Zestien jaar geleden was hij getuige van zijn vaders zelfmoord, en door de naderende geboorte van zijn eigen zoon wordt de strijd tussen Dennis’ innerlijke demonen alsmaar heftiger.

Terugkeren naar zijn Eindhovense roots leek aanvankelijk een goed idee, maar zijn verhuizing blijkt juist averechts te werken: Dennis’ agressieve gedrag steekt opnieuw de kop op, en doet hem verder afdrijven van de mensen waar hij van houdt. Ten einde raad ziet Dennis nog maar één uitweg om zijn naasten te ontlasten: hij laat zich vervloeken met een voodoo-spreuk van een Nigeriaanse priester. Hoe meer Dennis’ lichaam geconsumeerd wordt door de vloek, hoe helderder zijn geest wordt: om zijn ongeboren zoon te beschermen moet hij een groot offer brengen.

Femi is een intens speelfilmdebuut van regisseur Dwight Fagbamila, met in de hoofdrol een indrukwekkende Yannick Jozefzoon als de zwaar getormenteerde Dennis.

ENGELSE Q&A MET FILMMAKER DWIGHT FAGBAMILA
FEMI gaat bij het Nederlands Film Festival in première, bij ons kun je 'm op woensdag 28 september in Brabant voor het eerst zien bij Natlab. Dwight is zelf ook bij de première aanwezig en na afloop beantwoordt hij in een Q&A met visual storyteller Juliana Erazo alle vragen over het verhaal en maakproces van zijn debuutfilm. Let op: deze Q&A is Engelstalig.

*Next is een initiatief van Playgrounds en wordt ondersteund door BROET, Natlab, AKV|St. Joost, Submarine Channel, The Panics, Kaboom Film Festival, Herrie Film & TV en BredaPhoto.

Datum

28/09/2022

Tijd

21:15 – 23:15

Speelduur

84 min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 11.50

Korting

Natlabpas
Relatiepas
Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie

De film is Nederlands gesproken en heeft Engelse ondertiteling. De Q&A is Engelstalig.