Podium

Première Dokter Kees met Q&A

De ontroerende en inzichtelijke documentaire Dokter Kees van Jesse van Venrooij is eindelijk te zien op het grote doek. Specialist ouderengeneeskunde Kees zoekt samen met de Eindhovense, dementerende Willy en zijn familie naar antwoorden op vragen rond euthanasie voor Willy.

Is Willy nog wilsbekwaam en kan hij zelf nog beslissen of hij wil leven? Of voldoet Willy aan wat hij ooit heeft opgeschreven en mag hij op basis van zijn wilsverklaring euthanasie krijgen? Kees is specialist ouderengeneeskunde. Hij werkt op Vitalis Vaandelhof, een afdeling waar Vitalis WoonZorg Groep samen met GGzE begeleiding geeft aan senioren met psychische problemen en gedragsproblemen.

Willy woont sinds ruim een jaar op deze afdeling. Hij heeft dementie en niet-aangeboren hersenletsel door meerdere valpartijen tijdens het wielrennen. Hij heeft wisselend last van agressie, wanen en is vaak verzonken in zichzelf. Zijn familie heeft aangegeven dat hij een euthanasieverklaring heeft en vraagt zich af of dit dan het moment is voor Willy om euthanasie te krijgen. Zijn vrouw en (pleeg)kinderen staan achter zijn verkalring en zoeken samen met Kees naar wat het beste is voor Willy.

Jesse van Venrooij

Jesse heeft roots in sociaal werk en maakt sinds 2012 films in opdracht en documentaires. Zijn liefde voor film en nieuwsgierigheid naar mensen komen samen in zijn bedrijf FilmMoment. Dit productiehuis richt zich op films die bijdragen aan een bredere kijk op de samenleving, met als doel om stigma's en taboes bespreekbaar te maken en zonder oordeel een beeld te geven van het leven van mensen rondom een maatschappelijk acuteel of juist onderbelicht thema.

Datum

22/02/2022

Tijd

19:30 – 21:00

Speelduur

-1 min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 8.5

Korting

Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie