Podium

Picl Voorpremière | A Man and a Camera

Natlab en BROET slaan de handen ineen en lanceren de mooiste, interessantste, meest ontroerende films van regionale talenten op Picl! Zo zie je de beste films van Brabantse bodem gewoon vanuit je luie stoel, mét Q&A na elke film voor meer informatie over de maker - en dat lekker Brabantse accent, natuurlijk.

Na Dokter Kees is het de beurt aan A Man and a Camera van Eindhovense documentairemaker Guido Hendrikx. Van vrijdag 23 t/m zondag 25 juli zie je een exclusieve voorpremière via arthousefilmstreamingsplatform Picl.

Zondag 8 augustus is Guido Hendrikx bij Natlab voor een filmvertoning met Q&A. Heb je brandende vragen na het zien van de film op Picl? Kom ook en stel ze!


Stel je voor: de bel gaat, je doet de deur open en voor je staat een man met een grote videocamera op je gericht. Zwijgend wacht hij tot je de stilte verbreekt. Hoe reageer je op dit ondoorgrondelijke figuur? Daar was Guido Hendrikx ontzettend nieuwsgierig naar, dus besloot hij het als uitgangspunt te nemen voor een experimentele documentaire. Zwervend door Nederlandse woonwijken in onder andere Eindhoven onderzoekt hij hoe ver hij kan gaan als hij aanklopt bij vreemden. Soms krijgt hij een beleefde afwijzing, soms wordt de deur voor zijn neus dichtgeslagen, soms mag hij binnenkomen voor een kop thee. Voordeur na voordeur zien we opengaan, en bij elke keer voel je het ongemak stijgen. Maar wordt dat veroorzaak door de aanwezigheid van de camera, of door het zwijgen van de man? En mag je mensen wel zo schaamteloos vastleggen op onbewaakte momenten? In A Man and a Camera wordt niet alleen relatie tussen mens en camera bevraagd, maar ook de machtsverhoudingen tussen maker, subject en publiek.

Datum

23/07/2021

Tijd

Speelduur

min

Locatie

Online

Prijs

€ 8.5

Korting

Extra informatie