next talents nederlands filmfestival
Talentontwikkeling
Podium

Next Talents @ NFF

Tijdens het NFF gaan de korte documentaires HONDS en De Centen van Knegtsel van Next Talenten Josefien van Kooten en Marieke Widlak in première. De films zijn in dit speciale programma te zien en beide makers zijn aanwezig voor een Q&A.

Next is het Film / AV talentontwikkelingsprogramma vanTalenthub Brabant, ondersteund door: Playgrounds, BROET, Natlab, Submarine Channel, Herrie Film & TV en AKV| St. Joost, Kunstloc, Provincie Noord-Brabant.

HONDS - Josefien van Kooten - 26 min.
In de reflectie tussen mens en hond wordt de spanning tussen controle, liefde en machteloosheid in het leven zichtbaar. Hondenfluisteraar Ron staat mensen bij die problemen hebben met hun honden. De honden vertikken te luisteren, vertonen angstig gedrag, of zijn agressief en bijten. Het blijken vaak niet de honden, maar de baasjes zelf die getraind moeten worden. Door de onbegrensde liefde voor hun dier vergeten mensen hun grenzen aan te geven. De oplossing is dat baasjes leren om zich als hond te gedragen. HONDS is een tragikomische documentaire die in observerende shots de complexe relatie tussen mens en dier toont.

HONDS is is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie 2020, Best Korte Documentaire.

De Centen van Knegtsel - Marieke Widlak - 25 min.
Al veertig jaar zamelen de grootouders van regisseur Marieke Widlak samen met de inwoners van Knegsel geld in voor de Indiase priester Christopher Bara, om zijn arme leefgebied te verbeteren. Opa en oma zijn intussen op leeftijd en vragen Marieke om het stokje over te nemen, maar ze twijfelt. Is deze vorm van ontwikkelingshulp nog wel van deze tijd?

Datum

05/10/2020

Tijd

18:30 – 20:00

Speelduur

min

Locatie
Prijs

gratis

Korting

Extra informatie