Talentontwikkeling
Netwerken en verbinden

Next Academy | Mastertalk – Researcher Soraya Pol

Soraya Pol werkt als researcher voor film, onder andere voor programma's van de VPRO en documentaires. Ze duikt in grote sociale en maatschappelijke uitdagingen en onderzoekt hoe deze op menselijk niveau invloed hebben op het dagelijks leven. Hoe pakt ze dat aan? Uit welke stappen bestaat research doen? En wat vindt Soraya het mooist aan haar werk, en het moeilijkst? Kom dat uitvinden en al jouw vragen stellen tijdens deze Next Academy | Mastertalk! Heb je een ticket? Mail gerust wat je zou willen weten of vragen naar , dan nemen we dat mee. Natuurlijk is er ook tijdens de masterclass ruimte om vragen te stellen.

Soraya Pol
Als researcher en regisseur werkte Soraya afgelopen decennium aan veel televisieseries en documentaires. Dat deed ze in binnen- en buitenland, bij publieke omroepen en commerciële productiehuizen. Haar werk bracht haar bij veel mensen thuis, maar ook op andere plekken in de samenleving - kringloopwinkels, tbs-klinieken, technologiebedrijven, universiteiten, gevangenissen, scholen, ziekenhuizen, buurthuizen, daklozencentra. Iedere keer doet ze weer nieuwe ervaringen op, ontdekt ze nieuwe plekken, leert ze nieuwe mensen en nieuwe verhalen kennen.

Soraya groeide op als kind van een Antilliaanse vader en Nederlandse moeder met een eigen bruincafé in Den Helder. Daar leerde ze de rijkdom van rafelranden van de samenleving al vroeg kennen. Dat werd alleen nog maar meer tijdens haar vele jaren horecawerk in Den Helder en Amsterdam. Levenservaring en mensenkennis maken dat Soraya vrijwel moeiteloos dicht bij mensen te komen - en dat talent gebruikt ze om op kwetsbare en ontwapenende wijze grote sociaal-maatschappelijke thema's bloot te leggen in persoonlijke verhalen. Omlijst met kleurrijke, dromerige en zelfs humoristische beelden poogt ze het menselijke bestaan, pijn en ongemak nieuwe betekenissen te geven.

"The universe is made of stories, not of atoms." - Muriel Rukeyser

Next is een talentontwikkelingsproject op initiatief van Playgrounds en wordt ondersteund door Natlab, BROET, St. Joost, Submarine Channel, Kaboom Animation Film Festival, The Panics Amsterdam, Herrie Film & TV en BredaPhoto.

Datum

25/02/2022

Tijd

14:00 – 16:00

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 19.5

Korting

Extra informatie

Ticketprijs is incl. 1 drankje tijdens de borrel na afloop.