Talentontwikkeling
Netwerken en verbinden

NEXT ACADEMY: MASTER TALK SCREENWRITER AMIRA DUYNHOUWER

Amira is geboren in Kenya en getogen in Deventer. Er was niets logischer dan schrijver worden, ook al heeft het wat omwegen gekost. En toen ze eenmaal scripts aan het schrijven was, bleek zelf regisseren een natuurlijk verlengstuk van haar passie voor verhalen vertellen. Ze regisseerde haar eigen films Kimya, Beti en Save It en werkt nu aan haar debuutfilm vanuit haar keukentafel op Heesterveld. Verder is ze deel geweest van de writersrooms achter series als Mocromaffia, Nood, Hockeyvaders, Sihame, en het nog te verschijnen Nemesis. Haar grootste doel in het leven is de volgende Paul Thomas Anderson worden, of Francis Ford Coppola. Om het even.

Tijdens deze interactieve mastertalk zal Amira meer vertellen over het schrijven voor series in een writers room en haar ervaringen tot nu toe. Filmmaker Loes Janssen zal Amira interviewen over deze reis, maar natuurlijk ben je vrij om zelf ook al je vragen aan Amira te stellen! Laat je inspireren door haar kennis en ervaringen en krijg meer inzicht in het schrijven voor series. We sluiten deze middag af met een borrel, het eerste drankje krijg je van ons!

Amira Duynhouwer
Amira Duynhouwer studeerde in 2019 af aan de Filmacademie als scenario schrijver. Ze is geboren in Kenya en woonde op jonge leeftijd in Texas. Haar versplinterde afkomst vormt een belangrijk onderdeel van haar identiteit als schrijver. Klasse, afkomst en (familie)relaties zijn dan ook belangrijke elementen in haar verhalen, wellicht in een poging te begrijpen waarom dat ons in this day and age nog steeds zoveel uitmaakt. Amira schreef en regisseerde een aantal kortfilms, schreef mee aan de tv-serie NOOD, de tv-serie De slet van 6VWO en was regie-assistent voor Anne Plus.

Deze talk wordt mogelijk gemaakt door Netflix. Next Academy is onderdeel van Next Talent Program, ontwikkeld door Playgrounds en ondersteund door BROET, Natlab, St. Joost School for Art and Design, Herrie Film & TV, Submarine Channel, The Panics, BredaPhoto, Kaboom animation festival, Provincie Noord-Brabant, Nederlands Filmfonds en Netflix.

Datum

30/09/2022

Tijd

14:00 – 16:00

Speelduur

min

Locatie

BROET in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 16.50

Korting

Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie