Talentontwikkeling
Netwerken en verbinden

Next Academy | Master aan het woord – Scenarioschrijver Oscar van Woensel

Elke laatste vrijdag van de maand organiseren BROET en Natlab Master aan het woord. Een professional uit het filmvak komt naar Eindhoven om ervaringen en kennis met jou te delen.

Op 24 september komt Oscar van Woensel bij BROET een intensieve masterclass geven over schrijven voor film en televisie. Hoe contrueer je een goede storyline? Hoe houd je een verhaal spannend? Welke elementen en structuren heb je nodig voor jouw project? Want of je nu voor een commercial, documentaire, korte of feature film, een serie of andere visuele productie schrijft, je wil de aandacht van de kijker altijd vangen en vasthouden.

En Oscar weet precies hoe je dat doet. Hij deelt zijn kennis en put uit eigen ervaringen om antwoord te geven op vragen die jullie als deelnemers hebben op basis van je eigen schrijven.

Oscar van Woensel
Oscar van Woensel is opgeleid als acteur. In 1993 richtte hij samen met twee studiegenoten van de toneelschool theatergroep Dood Paard op. Daar was hij werkzaam als toneelschrijver, acteur en artistiek leider tot 2007. Daarnaast schreef hij freelance theaterteksten en een paar fictieve dramaproducties voor televisie en ontwikkelde hij zich steeds verder als schrijver.

In 2009 besloot hij zich volledig te gaan richten op zijn carrière als scenarioschrijver. Hij werkte met name voor televisie en schreef o.a. twee afleveringen voor Van God Los, was hoofdschrijver van Penoza IV en Nieuwe Buren IV en schreef mee aan alle seizoenen van Mocro Maffia. Op dit moment werkt hij aan een aantal nieuwe televisieseries en streamingsdiensten, waaronder Follow the SOA voor Videoland, en ontwikkelt hij enkele ideeën voor bioscoopfilms.

Aanmelden?
Er is een zeer beperkt aantal plekken, dus we zijn echt op zoek naar serieuze, mid-career film- of AV-makers en scenarioschrijvers. Ben jij nu bezig met een project, toe aan verdieping van je kennis en bereid om je vragen en ervaringen te delen? Meld je aan door vóór 1 september een mailtje met je cv, korte motivatie en link naar eerder werk naar te sturen. Rond 12 september laten we je weten of er plek is. Deelname kost € 50,- incl. btw, lunch en borrel.

Datum

24/09/2021

Tijd

10:30 – 17:00

Speelduur

min

Locatie

BROET in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 50

Korting

Extra informatie