Talentontwikkeling
Netwerken en verbinden

Meet the Maker – Stephan Cornelio Velema

LET OP: dit evenement zou eigenlijk plaatsvinden op 13 januari, maar is door de coronamaatregelen verzet naar 10 maart.

Tijdens MEET THE MAKER ontmoet je filmmakers, leer je alles over hun werk, zie je (fragmenten van) hun films en vraag je hen het hemd van het lijf.

Nederlands-Colombiaanse filmmaker Stephan Cornelio Velema mocht als onderdeel van Talentontwikkelingstraject thinX onderzoeken hoe theater en film een symbiose kunnen vormen en dat vervolgens uitwerken in een nieuw project. Om tot een betekenisvol verhaal te komen besloot hij te kijken naar diverse actualiteiten. Hij liet zich inspireren door o.a. De Villamoord, Dostojevski, Guantanamo Bay, Dogville en Louis Theroux.

Het resultaat: de korte fictiefilm Cemento, die woensdag 8 september bij Natlab (besloten) in première ging. Rode draad in dit werk zijn het concept gevangenschap en wat het zegt over over ons als oordelende maatschappij en Stephans kenmerkende filmstijl Urban Experimental Narrative (zie de uitleg hieronder als je daar nieuwsgierig van wordt). Voor de film werkt hij samen met Roy Overdijk en Virgil Denzel Dey van danscollectief The Ruggeds.

CEMENTO
Wanneer Ayoub en Ryan in verlengd voorarrest zitten op verdenking van een geweldadige overval, wordt hun vriendschap ernstig op de proef gesteld. Een conceptuele setting met een verhaal over gevangenschap, minderheden, creativiteit en hoop. 

Wil je deze film zien? Snappen we helemaal, dat kan online via het Parktheater.

Stephan Cornelio Velema
Stephan heeft een filmstijl ontwikkeld die het best kan worden omschreven als Urban Experimental Narrative. Na jarenlang professioneel gedanst te hebben tussen de underground straatcultuur en later visuele vormgeving en filmtaal te hebben gestudeerd, is zijn handtekening te vinden in het analyseren van emotie en stroom uit beweging, met behoud van de focus op het verhaal. Het streven is zowel levendig als duidelijk te zijn om krachtige boodschappen over te brengen. Zijn onafhankelijke werk is vaak conceptueel en duister, terwijl zijn documentaire werk open is en gaat over het raken van de kern van de intrinsieke drijfveren van mensen.

Datum

10/03/2022

Tijd

15:00 – 16:30

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 8.5

Korting

Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie