Talentontwikkeling
Netwerken en verbinden

Meet the Maker – Tom Elswijk (UITVERKOCHT)

Tijdens MEET THE MAKER ontmoet je filmmakers, leer je alles over hun werk, zie je (fragmenten van) hun films en vraag je hen het hemd van het lijf.

Sommige mensen zaten afgelopen jaar vooral thuis. Werken, hobby's uitvoeren, sporten, vrienden en familie zien: we mochten bijna nergens meer voor de deur uit. Filmmaker Tom Elswijk liet zich door al die maatregelen niet uit het veld slaan, maar greep zijn kans om een heel nieuw concept uit te werken én uit te voeren: interactieve actie-comedy Buckle Up a.k.a. Baklap. Vanmiddag vertelt hij hoe dat allemaal ging.

Buckle Up a.k.a. BAKLAP
Berry (Henk van Straten) is alles verloren, maar krijgt via zijn zus een baan bij taxibedrijf IVOTAX. Als zijn nieuwe baas, Ivo, ontdekt dat Berry een nogal schimmig verleden heeft, bedenkt hij een bizarre proef die uitmondt in een intense achtervolging door de straten van Eindhoven.

Met dit project wilden Tom en IVOTAX een eigenzinnig beeld neerzetten van onze stad. Naast Henk van Straten zie je Eindhovenaren Johan Vlemmix, Sharon Kovacs, Mike Weerts en Dikke Dennis, voor de soundtrack gingen muzikanten uit de Eindhovense underground helemaal los en bij het maken van de film werden lokale horeca-ondernemers, schrijvers en zelfs roller derbyteam Rockcity Rollers betrokken.

Benieuwd geworden? 19, 26 ,27 en 28 november zie je Buckle Up a.k.a. BAKLAP als interactieve drive-invertoning op het Ketelhuisplein. Tickets vind je hier: www.baklap.com.

Tom Elswijk
Tom heeft een achtergrond als illustrator (Image & Media Technology aan de HKU) en is hard aan de weg aan het timmeren aan zijn carrière als filmmaker. Hij heeft altijd graag geëxperimenteerd met allerlei verschillende media (illustratie, film, 2D- en 3D-animatie, interactieve installaties, VR, muziek en fotografie) maar legt zich nu meer toe op film. Daarmee wil hij de bijzondere verhalen vertellen van mensen om wie hij geeft, hun levens en omgevingen laten zien, hun struggles, maar ook hun humor.

Datum

11/11/2021

Tijd

15:00 – 16:30

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 8.5

Korting

Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie