meet the maker luuk bouwman
Netwerken en verbinden
Podium

Meet the Maker – Luuk Bouwman

Samen met Natlab zetten we iedere 2e woensdag van de maand in het teken van inspiratie, van ondernemen, van creativiteit, van regie en productie.

Tijdens MEET THE MAKER ontmoet je filmmakers, leer je alles over hun werk, zie je (fragmenten van) hun films en vraag je hen het hemd van het lijf.

Deze editie vindt online plaats. Nadat je een kaartje hebt gekocht sturen we je een uitnodiging voor een online meeting.

Vanavond duiken we de archieven in met documentairemaker Luuk Bouwman (Oss). Je hebt zijn naam misschien pasgeleden al voorbij zien komen:

ALLEN TEGEN ALLEN draaide nog niet zo lang geleden in heel Nederland en is nog steeds te zien via www.picl.nl! Luuk deed daarvoor archeologisch onderzoek naar het vroege fascisme in Nederland. Maar... Hoe doe je archeologisch onderzoek zonder opgravingen?

In archieven! Luuk dook er jarenlang in en gebruikte nooit eerder vertoond materiaal in deze film. Zijn liefde voor archiefmateriaal komt ook naar voren in zijn eerdere docu DONKER OSS, over het roemruchtige verleden van de stad. En in HET IS WAAR MAAR NIET HIER zie je hoe hij in de persoonlijke archieven van multimediaal, Eindhovens kunstenaar Dick Verdult duikt.

Tijdens deze editie van MEET THE MAKER bekijken we met Luuk fragmenten uit zijn werk en vertelt hij uitgebreid over het (her)gebruik van archiefmaterialen en alles wat daarbij komt kijken.

Datum

11/11/2020

Tijd

20:00 –

Speelduur

min

Locatie

Online

Prijs

gratis

Korting

Extra informatie