Talentontwikkeling
Netwerken en verbinden

Meet the Maker – Dwight Fagbamila (BESLOTEN)

Tijdens MEET THE MAKER ontmoet je filmmakers, leer je alles over hun werk, zie je (fragmenten van) hun films en vraag je hen het hemd van het lijf.

Hij is geboren en getogen in Eindhoven, opgeleid in Breda, NEXT talent en stond al op het NFF met zijn korte film Babatunde: Dwight Fagbamila is zo'n beetje het ideaalbeeld van een interessante én succesvolle, Brabantse filmmaker. Op dit moment neemt hij een film op in onze eigen stad, FEMI, die volgend jaar in première gaat. Wij zijn heel benieuwd naar zijn ontwikkelingen, ervaringen en hoe dat filmen nu gaat!

FEMI
Net nu de wereld voor hem openligt, wordt de jonge en instabiele Dennis geconfronteerd met het aanstaande vaderschap. Dit opent poorten naar de donkere kamers in zijn hoofd, die hij sinds het overlijden van zijn Nigeriaanse vader nooit echt heeft kunnen verwerken.

In een poging te ontsnappen zoekt Dennis een oude vriend van zijn vader op, de Ifa-priester Raffi, die hij dwingt om hem te vervloeken. Terwijl de vloek zijn effect begint te krijgen, probeert Dennis ervoor te zorgen dat hij zijn geliefden met een gerust hart kan achterlaten. Tegelijkertijd verschaft het vooruitzicht van een hereniging met zijn vader helderheid over zijn mentale problemen en zijn bloedlijn. Het leidt tot een zelfinzicht die zijn uitzichtloze zelfhaat op zijn kop zal zetten.

Benieuwd geworden? Blijf op de hoogte van de releasedatum via de website van Studio Ruba.

Dwight Fagbamila
Al sinds zijn opleiding aan het St. Joost is Dwight geïnteresseerd in de rol van familiegeschiedenis en de impact die ouders bewust en onbewust op hun kinderen hebben. Als zoon van een Nederlandse witte moeder en een Nigeriaanse zwarte vader weet hij maar al te goed hoe het is om tussen twee culturen op te groeien en het gevoel te hebben nergens thuis te horen: in Nederland is hij zwart, en in Nigeria is hij wit. Een schrijnende tegenstelling die de rode draad vormt in zijn werk. Zijn films focussen op en onderzoeken complexe thema’s als ouderschap, schuld & boete, onderdrukt racisme, vervreemding en identiteit.

Datum

09/12/2021

Tijd

15:00 – 16:30

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

Korting

Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie