Talentontwikkeling
Netwerken en verbinden

Mastertalk: Docu maken voor tv

In deze mastertalk zijn te gast, Daan Willekens (regisseur & producent D2D media, Eindhoven) en Jeanine Hage (Directeur CoBo fonds). Daan neemt je mee op zijn pad als documentaire regisseur, hij maakte onder andere de prijswinnende documentaire Wolflady over muzikante Kovacs en produceerde recentelijk de serie De Philips Dynasty.

Daan Willekens
Daan studeerde School voor Journalistiek en Cultuur en Letteren. Na werkzaamheden voor lokale en regionale omroepen, begon hij in 2005 als eerste in Nederland met internettelevisie voor kranten. Met een klein team maakte hij zo’n 10.000 nieuwsvideo’s voor de websites van Wegener. In 2013 maakte hij met zijn bedrijf de omslag om van kwantiteit naar kwaliteit te gaan. Van vier films per dag, naar vier films per jaar. Zijn eerste lange documentaire Wolflady kwam meteen op IDFA en daarna maakte hij vooral documentaires voor BNNVARA. Met een start als regisseur ontdekte Daan gaandeweg dat hij juist ook meer zelf wilde produceren, vanuit zijn thuisbasis Eindhoven. Dit in combinatie met les op de school voor Journalistiek in Tilburg. Op dit moment staan er diverse series en documentaires in de planning ism. de omroepen, NTR, BNNVARA en Omroep Max. Daan neemt je mee in zijn persoonlijke verhaal en geeft je tips & tricks over hoe je een goed documentaire verhaal maakt waar de omroepen in geïnteresseerd zijn.

Jeanine Hage
Jeanine Hage is directeur bij het CoBo fonds. Dit fonds heeft tot doel om film en televisie dichter bij elkaar te brengen. Cobo biedt kansen voor jonge makers bij de trajecten als Teledoc Campus en Teledoc, waarbij korte of lange documentaires gemaakt worden bestemd voor een breed publiek en met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld.

Jeanine weet als geen ander waar kansen liggen, maar zeker ook de valkuilen voor zowel de producenten als regisseurs. Leer van deze masters, maar kom vooral ook jouw vragen stellen.

Met aansluitende borrel om je netwerk te versterken.

Datum

27/10/2023

Tijd

14:00 – 16:00

Speelduur

min

Locatie

BROET in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 10

Korting

Student/CJP/Cultuurkaart
€ 7.5

Extra informatie

Inclusief borrel