Talentontwikkeling
Netwerken en verbinden

Mastertalk – Casting director Marina Wijn

Leer alle tips en tricks voor het vinden van de juiste acteurs van casting director Marina Wijn! In deze MASTERTALK vertelt ze over haar vak en geeft praktische adviezen en handouts waarmee jij aan jouw carrière kunt bouwen. Voor alle makers én geïnteresseerden in het filmvak.

Wat doet een casting director nou precies? Wat heeft deze allemaal nodig van de regisseur om de juiste keuzes te kunnen maken? Waar moet je rekening mee houden en wat doe je als je regisseur bent van een no of low budget film en de casting zélf moet doen? Hoe haal je het beste uit je (potentiële) acteurs? En hoe bereidt een acteur zich eigenlijk het beste voor op een casting?

Op al deze en natuurlijk ook jouw specifieke vragen geeft Marina antwoord. Laat je inspireren door haar kennis en ervaringen om meer inzicht te krijgen in hoe het maakproces van een film er nou eigenlijk uitziet en/of je verder te ontwikkelen als maker.

Marina Wijn
Marina Wijn studeerde in 2002 af met een Master in Theaterwetenschappen. Inmiddels werkt ze al bijna 16 jaar als casting director en selecteerde ze acteurs voor meer dan 80 films en series, waaronder Emmy Awardwinnaar ANYTHING GOES. Daarnaast geeft ze les op acteerscholen door heel Nederland and in het buitenland.

Datum

28/01/2022

Tijd

13:30 – 16:00

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 19.5

Korting

Extra informatie