Talentontwikkeling
Netwerken en verbinden

Mastertalk – Producent Els Vandevorst

Elke laatste vrijdag van de maand organiseren BROET en Natlab een Mastertalk. Een professional uit het filmvak komt naar Eindhoven om ervaringen en kennis met jou te delen.

Els Vandevorst wordt ook wel 'de stille kracht van de Nederlandse filmwereld' (VPRO) en 'achter (internationale) topfilms' (Volkskrant) genoemd. Zonder producent komt er namelijk geen film: deze zoekt een passende regisseur of schrijver bij een (idee voor een) script, stelt de rest van de productieteam samen, regelt financiering en de hele logistiek van het maakproces, en is verantwoordelijk voor de uiteindelijke oplevering van een film. Een producent is dus van begin tot eind bij een film betrokken.

Topproducent Els Vandevorst komt 29 oktober in interviewvorm vertellen over haar indrukwekkende loopbaan en rol als partner in crime van o.a. Martin Koolhoven, Brian De Palma, Thomas Vinterberg en Lars von Trier. Ze produceerde indrukwekkende titels als Brimstone (die 6! Gouden Kalveren won), Oorlogswinter en Dogville. Haar meest recente productie, Bosnische Srebrenica-film Quo Vadis, Aida? sleepte zelfs een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film binnen.

Heb jij ambities om zelf producent te worden? Zit je in het filmvak en wil je meer weten over het productieproces van grote films? Of wil je je gewoon laten inspireren door de persoonlijke verhalen, do's en don'ts en het carrièreverloop (vol vallen, opstaan, doorbijten en tomeloos geloof in de films die ze maakte) van Els? Koop dat ticket en stuur gerust wat je zou willen weten of vragen naar , dan nemen we dat mee. Natuurlijk is er ook tijdens de masterclass ruimte om vragen te stellen.

Fun fact: samen met Martin Koolhoven zette Els productiebedrijf N279 op, dat is vernoemd naar de provinciale weg die hen van jongs af aan verbond, tussen Martins oorspronkelijke woonplaats Asten en Els' geboorteplaats Helmond.

Dit programma is een samenwerking tussen BROET en KONKAV, audiovisueel platform voor Brabant.

Datum

29/10/2021

Tijd

14:00 – 16:00

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 19.5

Korting

Extra informatie