Netwerken en verbinden
Podium

Maakbaars

Maakbaars: is het een live-performance of een talkshow? Of beiden? In ieder geval is 't hét creatieve evenement waarbij alles draait om het maakproces. We kijken in het brein van muzikanten, dichters, kunstenaars en alle andere soorten makers. Anderhalf uur vol livemuziek, poëzie en kleine feestjes voor het oog. Dat allemaal met een aparte twist. Stadsdichter en singer-songwriter Iris Penning presenteert de avond en zal ook zelf een kijkje achter de schermen van haar maakproces delen.

De makers van deze editie:

LENNY KUHR
Onze fantastische eigenzinnige Lenny Kuhr komt naar Maakbaars! Wie kent haar niet, de troubadour die in 1969 het songfestival won en nog steeds even mooi zingt als toen. Of misschien nog wel mooier, want haar stem klinkt diep, oprecht en authentiek. Met haar muziek vervoert ze je, neemt ze je mee in haar verhalen, want het lied gaat altijd door. Lenny werkte samen met allerlei andere grootheden, zoals Armand en Herman van Veen, en deelt vanavond een kijkje in haar eigen maakproces. Ook zal ze natuurlijk enkele van haar liederen live voor ons spelen!

TOM ELSWIJK
Deze enthousiaste filmmaker en illustrator won in 2022 de Eindhoven Cultuurprijs voor zijn bijdrage aan de stadscultuur. Hij met zijn enthousiasme de hele stad te betrekken in zijn ambitieuze filmprojecten. Zo betrok hij met zijn film “Buckle Up” (Baklap, in de volksmond) heel Eindhoven bij zijn proces. Tom wist een unieke drive-in bioscoop te maken van het Ketelhuisplein, iets dat nog nooit iemand gelukt is, en dát in corona-tijd. Daarnaast regisseerde en produceerde hij talloze videoclips,reclames en ondersteunt hij al jaren de culturele sector van Brabant met zijnvideo- & illustratiewerk.

EMILY SALVIA
Emily Salvia is het alter-ego van de jonge Eindhovense kunstenaar Luuk van de Ven. Luuk is afgestudeerd aan de kunstacademie in de richting fotografie en film, en timmert ernaast hard aan de weg als dragqueen. Luuk is ervan overtuigt dat je persoonlijkheid niet afhankelijk is van een bepaald gender en hecht daarom zo min mogelijk waarde aan de maatschappelijke eigenschappen die daarbij horen. Drag is een manier om los te kunnen breken van al deze patronen, een kunstvorm, een creatieve en bevrijdende uiting. Emily Salvia is het dragkarakter dat zich inzet voor maatschappelijke thema’s als gender, seksuele diversiteit en feminisme.

ELTEN KIENE
Elten Kiene is spoken word artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Hij is mede-oprichter van het platform Woorden Worden Zinnen en maakte deel uit van hiphopcollectief Brandwerk. Met zijn voorstelling "Ik Ben Nog Nooit Op Dit Punt Geweest" stond hij de afgelopen zomer op vele theaterfestivals. Hij neemt danser Salva Akrum mee naar Maakbaars. Als bewegingskunstenaar manoeuvreert hij zich tussen de woorden van Elten, om een duet te creëren tussen taal en beweging.

SOPHIE ROUMANS
Deze jonge mode-ontwerpster uit Arnhem maakt prachtige duurzame mannenkleding met een kunstzinnige tint, met haar eigen merk ROUMANS. Haar werk is vertoond in de Fashion Week, werd verkocht in de Bijenkorf en gedragen door vele artiesten en modellen. Haar werk wordt lokaal handgemaakt van de beste gerecyclede materialen, met het oog op een zo´n klein mogelijk impact op het milieu maken, met een nieuwe visie op contemporary mannenkleding.

Datum

19/09/2023

Tijd

20:00 – 22:00

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 8.50

Korting

Student/CJP/Cultuurkaart
€ 5

Extra informatie