Netwerken en verbinden
Podium

Maakbaars

Maakbaars: is het een live-performance of een talkshow? Of beiden? In ieder geval is 't hét creatieve evenement waarbij alles draait om het maakproces. We kijken in het brein van muzikanten, dichters, kunstenaars en alle andere soorten makers. Anderhalf uur vol livemuziek, poëzie en kleine feestjes voor het oog. Dat allemaal met een aparte twist. Stadsdichter en singer-songwriter Iris Penning presenteert de avond en zal ook zelf een kijkje achter de schermen van haar maakproces delen.

DE MAKERS:

BIRGIT SCHUURMAN
Birgit Schuurman is zangeres & actrice. Ze heeft geen behoefte om te kiezen en waarom zou ze ook! Ze heeft net een zeer succesvolle tournee achter de rug waar ze met 2 andere actrices de theaters plat speelde met de komische whodunnit “WAT MIJN MAN NIET WEET”. Een reprise volgt volgend seizoen. Momenteel is Birgit druk met de release van haar eerste single “STRUIKELEN” van haar gelijknamige album dat eind september het daglicht zal zien.

TED VAN LIESHOUT
Ted van Lieshout (Eindhoven 1955) is dichter, schrijver, vormgever en beeldend kunstenaar. Hij maakt vrijwel al zijn boeken zelf, van het eerste idee tot het vormgegeven boek dat dan alleen nog maar gedrukt hoeft te worden. Voor zijn werk kreeg hij meer dan dertig prijzen, waaronder de zelden toegekende Boekensleutel voor de tekst, vormgeving en het concept van ‘Ze gaan er met je neus vandoor’. Ted van Lieshout is bekend van zijn succesvolle vrolijke prentenboekenserie Boer Boris voor peuters en kleuters, maar net zo goed vanwege zijn maatschappelijk relevante romans voor volwassenen.

STEPHAN CORNELIO VELEMA
Stephan heeft een filmstijl ontwikkeld die het best omschreven kan worden als Urban Experimental Narrative. Nadat hij jarenlang deel uitmaakte van de underground straatcultuur van ‘breaking’ en later het bestuderen van visual design en film, is zijn handtekening te vinden in het analyseren van emotie uit beweging, met behoud van de focus op het narratief. Zijn onafhankelijke werk is meestal conceptueel en donker, terwijl zijn documentaire werk open is en gaat over het raken van de kern van mensen intrinsieke motieven. Hij werkt projectmatig voor creatieve bureaus, productiehuizen en de culturele sector, met behoud van een duidelijke focus op persoonlijke creatieve groei, fotografie en de ontwikkeling van onafhankelijke film.

BERENDINE VENEMANS
Berendine houdt van het onbenoembare in het leven. Dat wat tussen de regels, onder opperhuid leeft. Moeilijk vast te grijpen, maar behoorlijk voelbaar. Als performance artist en poëet zoekt ze om het onbenoembare ervaarbaar te maken. Kunst om door neusharen, via tongtintelingen langs je af te laten spoelen dus

KAS VAN VLIET
Kas vindt zijn heil voornamelijk in fotografie, waarbij hij ook verschillende concepten ontwikkelt en experimenteert met audiodrama's in de podcastwereld. Hij vertelt graag verhalen, zowel in opdracht als op de bonnefooi.Na zijn liefde voor fotografie te hebben ontdekt op de School voor Journalistiek, richtte hij samen met een vriend het succesvolle bureau Wildschieters op. Na zeven jaar voelde Kas de behoefte aan nieuwe uitdagingen en startte in 2019 De Broeikas, een creatieve hub in Woensel-West waar makers en jongeren vrij kunnen experimenteren met muziek, podcasting en fotografie. Daarnaast ondersteunt hij momenteel parttime Stichting Emoves (Urban Eindhoven).

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met Iris Penning en Natlab.

Datum

26/03/2024

Tijd

20:00 – 22:30

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 12

Korting

€ 8.50
Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie