Netwerken en verbinden
Podium

Maakbaars

Maakbaars: is het een live-performance of een talkshow? Of beiden? In ieder geval is 't hét creatieve evenement waarbij alles draait om het maakproces. We kijken in het brein van muzikanten, dichters, kunstenaars en alle andere soorten makers. Anderhalf uur vol livemuziek, poëzie en kleine feestjes voor het oog. Dat allemaal met een aparte twist. Stadsdichter en singer-songwriter Iris Penning presenteert de avond en zal ook zelf een kijkje achter de schermen van haar maakproces delen.

De makers van deze editie:

BERTUS BORGERS
Bertus kwam eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Op zijn CV staan onder meer MR. Albert Show, Sweetd'Buster, Herman Brood en Golden Earring. Hij produceerde 16 albums, speelde als sessie-muziekant op talloze producties en is auteur van meerdere boeken. Samen met zijn broer Ruud Borgers komt hij naar Maakbaars met Nederlandstalige liederen en zijn prachtige saxofoonspel.

JOOST OOMEN
Als dichter, schrijver, theatermaker en drummer maakt hij poëzie begrijpelijk voor het grote publiek, vaak met een vleugje humor. Joost was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen, won in 2011 het Hendrik de Vriesstipendium voor nieuwe literatuur en deed in 2018 mee aan CELA, een Europees programma waarbinnen zijn werk werd vertaald in het Italiaans, Spaans, Portugees en Roemeens. Zijn romans, reisverslagen en dichtbundels verschijnen bij uitgeverij Querido.

JODY GEIJSENDORPHER
Jody is een jonge Brabantse maker, creatieveling, danseres, choreografe filmmaker, en regisseuse. Ze studeerde af aan Fontys Hoger Onderwijs voor Beeldende kunsten als uitvoerend dansen en ontdekte daarna haar grote liefde voor het filmmaken. Momenteel studeert ze als scenarioschrijver aan de Scenario Vakschool in Amsterdam. Ze zal wat van haar eigen werk laten zien bij Maakbaars, waarin ze choreografie en video feilloos met elkaar weet te combineren!

CHARLOTTE VAN ALEM
Biodesigner Charlotte maakt kunst van kwallen. Niet van irritante mensen, maar van neteldieren. Zo zoekt ze de verbinding tussen mens en natuur door middel van het experiment in het makerschap. Met haar projecten BIOMA Lab, een “bio imagineering laboratorium”, en haar Medusae Project laat ze de wondere wereld zien op een kunstzinnige manier. Charlotte laat zien hoe mooi een kwal kan zijn, hoe mooi een traan kan zijn, hoe mooi de natuur.

Datum

28/11/2023

Tijd

20:00 – 22:30

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 8.50

Korting

€ 5
Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie