Netwerken en verbinden
Podium

Game Changers – Twan Arts Presenteert Trainspotting

In 1996 blies Trainspotting nieuw leven in de Britse cinema. Met zijn rauwe humor, wilde stijl en iconische soundtrack was de film een cultureel fenomeen dat schreeuwt om een hervertoning op het grote scherm. Voorafgaand aan de film geeft filmdocent Twan Arts een masterclass over het verhaal achter de totstandkoming en impact van Trainspotting. Haal nu je ticket in huis, want ja: 'Choose Life!'

GAME CHANGERS
Iedere derde maandag van de maand is het GAME CHANGERS IN CINEMA in Natlab. Op deze avond wordt een iconische filmklassieker vertoond. Voorafgaand aan de vertoning geeft filmdocent Twan Arts in een masterclass waarin wordt toegelicht wat de gekozen film tot een onvervalste game changer maakt.

TRAINSPOTTING (1996)
Geregisseerd door Danny Boyle en gebaseerd op de roman van Irvine Welsh, neemt de film je mee naar het hart van Edinburgh in de jaren negentig. Mark Renton (Ewan McGregor) en zijn vrienden groeien op een wereld vol drank, drugs en rock 'n roll. Trainspotting is een film vol contrasten. Een op momenten aangrijpend verhaal over een groezelige wereld voor drugsverslaafden, wordt door Boyle op een energieke en fantasierijke manier weergegeven.

Datum

15/01/2024

Tijd

20:00 – 23:30

Speelduur

135 min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 12.50

Korting

€ 7
Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie