Netwerken en verbinden
Podium

Game Changers – Twan Arts Presenteert The Artist

In 2012 won The Artist, een Franse stomme zwart-wit film, de Oscar voor Beste Film. Wereldwijd waren critici unaniem: The Artist was een prachtige liefdesbetuiging aan de begindagen van film. Voorafgaand aan de film geeft filmdocent Twan Arts in een masterclass over The Artist, waarin hij inzoomt op het cruciale moment in de filmgeschiedenis waarop geluid haar intrede doet.

TWAN ARTS
Twan Arts is als docent Film verbonden aan verschillende hbo-opleidingen. Hij verzorgt regelmatig masterclasses in filmhuizen en ziet het als zijn persoonlijke missie de liefde voor film te verspreiden waar hij maar kan. Hij is auteur van het boek Het lijkt wel een film!, waarin hij een wandeling maakt door de magische geschiedenis van de cinema.

THE ARTIST
Een fantastische ode aan stomme film. Wanneer in Hollywood de talkies arriveren lacht flamboyante ster George Valentin (Jean Dujardin) hardop en acteert vervolgens zwijgend door. Tegelijkertijd is er een nieuwe opkomende ster, Peppy Miller, die door Valentin aan haar eerste rolletje wordt geholpen.

Dujardin won op Cannes een Gouden Palm voor zijn acteerprestatie, en de film sleepte ook nog eens Oscars binnen voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Regie.

TICKETS
'Game Changers | Twan Arts presenteert The Artist' is onderdeel van een cursus. Je kan voor ieder event een los ticket kopen via de knop hierboven, of een passe-partout met extra korting kopen voor alle vier de masterclasses en films.

De vier Game Changers:
24-04-2023 The Artist
01-05-2023 Adaptation
15-05- 2023 Ed Wood
22-05-2023 Sunset Boulevard

Datum

24/04/2023

Tijd

20:00 – 23:00

Speelduur

155 min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 12.50

Korting

Extra informatie