Netwerken en verbinden
Podium

Game Changers – Twan Arts Presenteert Rear Window

Dit jaar vieren we een bijzonder jubileum: het is 70 jaar geleden dat Alfred Hitchcock's iconische film Rear Window het licht zag. Ter ere van deze mijlpaal vertonen we deze tijdloze klassieker enkel op maandag 19 februari. Voordat de film start, neemt filmdocent Twan Arts je in een suspensevolle masterclass mee in de wereld van Hitchcock.

GAME CHANGERS
Iedere derde maandag van de maand is het GAME CHANGERS IN CINEMA in Natlab. Op deze avond wordt een iconische filmklassieker vertoond. Voorafgaand aan de vertoning geeft filmdocent Twan Arts in een masterclass waarin wordt toegelicht wat de gekozen film tot een onvervalste game changer maakt.

REAR WINDOW (1954)
In Rear Window draait het om L.B. Jeffries (James Stewart), een fotograaf die vanwege een gebroken been aan zijn appartement gekluisterd is. Met niets anders te doen, begint hij zijn buren te bespioneren door zijn raam. Wat begint als een onschuldige nieuwsgierigheid, verandert al snel in een spannend mysterie als hij vermoedt dat een van zijn buren een moord heeft gepleegd.

Deze film is niet alleen een meeslepende thriller, maar ook een briljante verkenning van voyeurisme en privacy, thema's die vandaag de dag nog steeds actueel zijn. De combinatie van Hitchcock's regie, de intense sfeer en het slimme script maken Rear Window tot een film die je absoluut gezien moet hebben. En wat is er nou mooier dan dit meesterwerk te ervaren op het grote scherm, precies zoals het bedoeld was?

Datum

19/02/2024

Tijd

20:00 – 23:30

Speelduur

135 min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 12.50

Korting

€ 7
Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie