Netwerken en verbinden
Podium

Game Changers – Twan Arts Presenteert Pulp Fiction

Over het algemeen vond Tarantino dat hij films maakte die juryleden uit elkaar dreven, maar toch wist hij in 1994 op het Cannes Filmfestival de Gouden Palm binnen te slepen voor Pulp Fiction. Bekend staat de film om zijn ingenieuze structuur, iconische scènes en onvergetelijke dialogen vol van passie en energie. Gevuld met drugsgebruik, geweld en gevloek werd dit een van de meest invloedrijke films uit de jaren '90. Filmdocent Twan Arts neemt je op deze avond mee langs de geniale keuzes die Tarantino voor deze film maakte zodat je daarna volop van de film kunt genieten.

Pulp Fiction combineert drie verhalen tot één samenhangende thriller. Butch is een uitgerangeerde bokser die wordt betaald om te verliezen. In plaats daarvan loopt hij weg met het geld van gangster Merselius. Ondertussen zijn Vincent Vega en Jules Winfield twee huurmoordenaars die niet de gemakkelijkste ochtend hebben, en Pumpkin en Honey Bunny zijn twee potentiële bankovervallers die een overval in een restaurant plannen. Tarantino trekt de verhalen uit elkaar en weeft ze op ingenieuze wijze weer samen tot een groot geheel.

GAME CHANGERS
Iedere derde maandag van de maand is het GAME CHANGERS IN CINEMA in Natlab. Op deze avond wordt een iconische filmklassieker vertoond. Voorafgaand aan de vertoning geeft filmdocent Twan Arts in een masterclass waarin wordt toegelicht wat de gekozen film tot een onvervalste game changer maakt.

Datum

17/06/2024

Tijd

20:00 – 23:30

Speelduur

135 min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 16.50

Korting

€ 12.50
Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie