Netwerken en verbinden
Podium

Game Changers – Twan Arts Presenteert Ed Wood

Edward D. Wood Jr. is de drager van de dubieuze titel ‘Slechtste Regisseur Aller Tijden’. In de jaren vijftig t/m zeventig regisseerde Wood tientallen films, grotendeels niet om aan te gluren. In 1994 besloot Tim Burton, op dat moment een van de meest succesvolle Hollywood regisseurs, het leven van Ed Wood vast te leggen in de gelijknamige film Ed Wood. Voorafgaand aan de film zal filmdocent Twan Arts in een masterclass dieper ingaan op de beruchte carrière van Ed Wood en antwoord geven op de vraag of hij écht de slechtste regisseur aller tijden is.

TWAN ARTS
Twan Arts is als docent Film verbonden aan verschillende hbo-opleidingen. Hij verzorgt regelmatig masterclasses in filmhuizen en ziet het als zijn persoonlijke missie de liefde voor film te verspreiden waar hij maar kan. Hij is auteur van het boek Het lijkt wel een film!, waarin hij een wandeling maakt door de magische geschiedenis van de cinema.

ED WOOD
Regisseur Tim Burton wordt ook in deze film bijgestaan door Johnny Depp, met wie hij eerder Edward Scissorhands (1990) maakte en later Charlie and the Chocolate Factory (2005). Ed Wood maakte legendarisch slechte genrefilms met bordkartonnen effecten en regelmatig door het beeld zwevende microfoons. Wat hij miste aan vakmanschap maakte hij goed door zijn enthousiasme.

TICKETS
'Game Changers | Twan Arts presenteert Ed Wood' is onderdeel van een cursus. Je kan voor ieder event een los ticket kopen via de knop hierboven, of een passe-partout met extra korting kopen voor alle vier de masterclasses en films.

De vier Game Changers:
24-04-2023 The Artist
01-05-2023 Adaptation
15-05- 2023 Ed Wood
22-05-2023 Sunset Boulevard

Datum

15/05/2023

Tijd

20:00 – 23:00

Speelduur

162 min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 12.50

Korting

Extra informatie