Netwerken en verbinden
Podium

Game Changers – Twan Arts Presenteert Adaptation

Bizar is een goed woord om Adaption, een film met Nicolas Cage, Meryl Streep en Tilda Swinton, te beschrijven. In Adaption zet scenarist Charlie Kaufman zichzelf centraal; een scenarist met een writer’s block. Feit en fictie wisselen elkaar af in dit absurd komische verhaal. Voorafgaand aan de film zal filmdocent Twan Arts in een masterclass stilstaan bij deze en andere films die op een unieke manier een kijkje in de eigen keuken gaven.

TWAN ARTS
Twan Arts is als docent Film verbonden aan verschillende hbo-opleidingen. Hij verzorgt regelmatig masterclasses in filmhuizen en ziet het als zijn persoonlijke missie de liefde voor film te verspreiden waar hij maar kan. Hij is auteur van het boek Het lijkt wel een film!, waarin hij een wandeling maakt door de magische geschiedenis van de cinema.

ADAPTATION
Scenarist Charlie Kaufman (Nicholas Cage) krijgt de opdracht om het boek The Orchid Thief van Susan Orlean (Maryl Streep) tot script te bewerken, maar dat zit hem niet mee. Terwijl zijn tweelingbroer (ook Cage) zijn eigen script schrijft, die wel goed loopt.

Chris Cooper kreeg een Oscar voor zijn bijrol.

TICKETS
'Game Changers | Twan Arts presenteert Adaptation' is onderdeel van een cursus. Je kan voor ieder event een los ticket kopen via de knop hierboven, of een passe-partout met extra korting kopen voor alle vier de masterclasses en films.

De vier Game Changers:
24-04-2023 The Artist
01-05-2023 Adaptation
15-05- 2023 Ed Wood
22-05-2023 Sunset Boulevard

Datum

01/05/2023

Tijd

20:00 – 23:00

Speelduur

159 min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 12.50

Korting

Extra informatie