Talentontwikkeling
Podium

Buitenfilm | Fresh Meet: On the Road

De zomer. Koffertje pakken, auto inladen, een romantische roadtrip en dan chillen op bestemming. Denk je. Want hoe vaak loopt je idee van reizen en reiziger zijn niet nét even iets anders? Vanavond gaan we on the road met FRESH MEET: glanzend nieuwe korte films van toffe makers, vers van de pers of met al stevig wat ervaring. Eens zien welke verrassingen dat brengt.

Terwijl de zon ondergaat praat Luuk van de Ven met alle makers over hun werk, stijl en inspiratie. En dan gaan we op reis naar vijf verschillende werelden in zowel animatie als live action.

Dit programma vindt plaats op het binnenplein van Natlab. Meer info vind je op natlab.nl/buitenfilm.


Eline van der Kaa - De Reizigers ~ 29 min
Anna en Pedro komen oorspronkelijk uit een reizigersfamilie, maar wonen tegenwoordig in een ‘burgerwoning’ met hun dochters Johanna en Noëlla. De dagen vullen zich met sigaretten, het bellen met instanties, verveling en tienerproblemen. Hun grote droom, die ze proberen te verwezenlijken: een eigen woonwagen.

Coen Haver - Wagon ~ 10 min
Gregory en Nick durven niet samen naar het feest in hun dorp en hebben zich daarom teruggetrokken in een goederenwagon op een verlaten treinkerkhof. Terwijl Nick binnen worstelt met zijn gevoelens voor Gregory en de spanning oploopt, neemt ook buiten de wagon een dreiging toe.

Vera van Wolferen - Tourist Trap ~ 2 min
Jeep is op zoek naar de ultieme vakantiebestemming: een idyllisch eiland, vol wilde natuur waarin de prachtigste tropische vogels leven. Als hij daar aankomt, ontdekt hij dat hij niet de enige avonturier is. Wat begint als een idyllische reis verandert al snel in een echte 'tourist trap', waaruit ontsnappen niet mogelijk is.

Daphna Awadish - Bear With Me ~ 5 min
Een korte animatiedocumentaire over migranten die voor de liefde hun thuis achterlaten en grenzen oversteken.

Sven Peetoom - Fietsvakantie ~ 15 min
Tijdens een fietsvakantie door Friesland proberen Ravi en Vincent hun oude vriendschap weer op te pakken. Ze kamperen op verlaten velden, zwemmen in de Friese meren en zweven dronken rond op de kermis. Maar hoe meer afstand ze samen op hun krakkemikkige fietsen afleggen, hoe duidelijker wordt dat ze veranderd zijn.

Datum

11/08/2021

Tijd

21:00 – 23:00

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 5

Korting

Extra informatie