Talentontwikkeling
Podium

Buitenfilm | Fresh Meet: Lost in Communication

Communiceren: het blijft een dingetje. Tussen mensen, maar ook tussen mens en dier. Watch and learn van glanzend nieuwe korte films van toffe makers, vers van de pers of met al stevig wat ervaring tijdens alweer onze laatste FRESH MEET.

Je kent het vast wel: soms lijken we in compleet andere talen te praten, lijken onze lichamen volgens andere wetten te bewegen. En elkaar beter proberen te begrijpen levert mooie, grappige en soms ongemakkelijke momenten op - in de films van vanavond, maar eerst leren we de makers beter kennen in de Q&A's door Luuk van de Ven.

Makers en filmtitels die op deze avond te zien zijn volgen zo snel mogelijk.

Dit programma vindt plaats op het binnenplein van Natlab. Meer info vind je op natlab.nl/buitenfilm.


Joost van den Bosch & Erik Verkerk - Inkt ~ 2 min
In deze ultrakorte animatiefilm volgen we een octopus met smetvrees. Hij is een ontzettende pietje precies wat schoonmaken betreft, maar zelfs met zóveel armen blijven sommige doelen buiten bereik.

Ruwan Heggelman - Mime ~ 7,5 min
Een mimespeler die tussen verschillende dimensies kan schakelen wordt in zijn rust verstoord door een studentenvereniging. Hij reageert onverwacht: door de vierde muur te gebruiken zet hij hun wereld op zijn kop. Letterlijk. Maar zijn krachten zijn nutteloos in zijn zoektocht naar liefde... Weet hij ook een menselijke manier te vinden om zijn gevoelens te uiten?

Elwin Rijken - Ontworteld ~ 8 min
Een getrouwd stel met problemen besluit een relatietherapeut te bezoeken voor een diepgaande sessie.

Soner Arslan - Wat we niet wisten over koeien ~ 16,5 min
Tien jaar geleden ontdekte Ben dat zijn twee koeien buitenaardse radiosignalen versterken. Hij besluit met die grote ontdekking te gaan experimenteren en dat op YouTube met de wereld te delen. Als filmmaker Sonar op een van Bens bedenkelijke video's stuit, blijft hij de man een tijdje volgen. Hoe wetenschappelijk zijn zijn experimenten? Is Ben te vertrouwen of een complotdenker? En wat is nu precies het nut van die koeien?

Josefien van Kooten - Honds ~ 25 min
In de spiegeling tussen mens en hond wordt de spanning tussen controle, liefde en machteloosheid in het leven zichtbaar. Hondenfluisteraar Ron staat mensen bij die problemen hebben met hun honden. Ze vertikken te luisteren, vertonen angstig gedrag, of zijn agressief en bijten. De honden natuurlijk, niet de baasjes - tenminste, dat zou je denken. Vaak blijken het namelijk juist de baasjes zelf die getraind moeten worden. Door de liefde voor hun dier vergeten mensen hun grenzen aan te geven. De oplossing? Ze moeten leren zich als een hond te gedragen.

Datum

25/08/2021

Tijd

20:30 – 23:00

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 5

Korting

Extra informatie