Talentontwikkeling
Podium

Buitenfilm | Fresh Meet: The Graduates

Kom genieten van FRESH MEET: glanzend nieuwe korte films van toffe makers, vers van de pers of met al stevig wat ervaring. Deze eerste editie staat helemaal in het teken van de afgestudeerden van AKV | Sint Joost Breda. Vanavond vertonen zij hun werk voor het eerst op het grote doek. Leer de grote namen van de toekomst kennen!

Terwijl de zon ondergaat praat onze directeur Maureen Prins met alle makers over hun werk, ideeen en toekomstplannen in een Q&A. Daarna laat je je wegblazen door vijf fantastische afstudeerprojecten.

Dit programma vindt plaats op het binnenplein van Natlab. Meer info vind je op natlab.nl/buitenfilm.


Primo Wolf - Haru ~ 12 min
Wanneer Haru op het punt staat om 'volwassen'te worden komt hij erachter dat hij hier nog niet klaar voor is. Hij besluit weg te lopen van huis om een samoerai te worden in het Amsterdamse Bos. Helaas komt Haru er langzaam achter dat dit bos minder ideaal is voor het ontlopen van zijn verantwoordelijkheden dan hij dacht.

Sonia Commandeur - Donna ~ 16 min
In deze korte slice of life-, coming of age-fictiefilm schijnt Sonia licht op een jong meisje dat door haar thuissituatie steeds vaker op straat te vinden is. De kans op een botsing tussen de verschillende omgevingen waartoe ze zich verhoudt wordt steeds reëler. Donna draagt een masker, waarachter zij zich verschuilt om maar niet toe te geven aan de onmacht die zij thuis en in relatie tot anderen ervaart.

Mareine van Lieshout - Zoals het vroeger was ~ 15 min
Mareine is altijd nieuwsgierig geweest naar de jeugd van haar vader en haar opa en oma, die ze nooit heeft gekend. Waarom is onduidelijk. Op zoek naar het verleden van haar vader, zijn ouders én haar eigen verleden gaat ze gesprekken aan met haar gezinsleden.

Luuk van de Ven - Uit de Maat ~ 15 min
Een visueel EP van Emily Salvia dat het verhaal vertelt van twee vrienden met een speciale band, waarin een verlangen naar geborgenheid uitloopt op een verkrachting. Is de vriendschap na deze gebeurtenis nog te redden of is alles verwoest?

Yana Engelbrecht - Buitenhuis ~ 10 min
Beeldend kunstenaar Yana Engelbrecht leg in haar werk de nadruk op kleur en vorm met een gestileerde en minimalistische beeldtaal. In Buitenhuis verlangt een jongen naar contact met de wereld om hem heen. Binnen het ruime maar beperkende interieur van zijn buitenhuis voelt hij zich steeds benauwder en voert hij een strijd met zichzelf.

Datum

04/08/2021

Tijd

21:15 – 23:00

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 5

Korting

Extra informatie