Talentontwikkeling

Filmcollege Koolhovens Keuze – Clint Eastwood

Met het hem kenmerkende enthousiasme vertelt Koolhoven over alles wat film de moeite waard maakt. In verschillende sessies (één op 11 september, één op 13 november en twee in 2022 waarvan de datum nog vastgesteld wordt) laat hij filmfragmenten zien en besteedt hij aandacht aan zijn favorieten. Na een uitgebreide inleiding kijken we samen een film, en daarna is er nog ruimte voor een nagesprek. Bereid je voor om een heerlijke avond betoverd te worden! We beginnen met Clint Eastwood.

Clint Eastwood is een levende Hollywoodlegende. Hij werd wereldberoemd door de spaghettiwesterns van Sergio Leone en zijn rol als Harry Callahan in de Dirty Harry-films. Naarmate hij ouder werd, bereikte hij nog grotere hoogten als acteur én regisseur. Unforgiven (1992) leverde hem een Oscar voor Beste Regie en in 2005 was zijn Million Dollar Baby de grote Oscarwinnaar voor Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice (Hillary Swank).

In Two Mules for Sister Sara (1970) gaat Clint Eastwood als de niet al te slimme Hogan op queeste door het Mexico van midden negentiende eeuw, om te gaan spioneren op een Frans fort. Onderweg redt hij non Sara (Shirley MacLaine) van een stel dronken bandieten. Zij blijkt niet echt een non te zijn, maar zich vermomd te hebben omdat ze wordt gezocht door de Fransen. Ze windt hem moeiteloos om haar vinger en haalt hem over een pact te sluiten: hij beschermt haar tegen de Fransen, zij helpt hem om dat fort te veroveren. Hogan stemt schoorvoetend toe en niet veel later springen de vonken natuurlijk over.

Datum

11/09/2021

Tijd

19:30 – 23:00

Speelduur

min

Locatie

Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 19.5

Korting

Student/CJP/Cultuurkaart

Extra informatie