masterclass onderzoek voor film
Talentontwikkeling
Podium

Next Academy | Masterclass onderzoek doen voor film

Manon van der Sluys is researcher voor film en tv. Haar meeste recente onderzoek deed ze voor de serie KLASSEN, die vanaf 30 november te zien is op NPO1. Vanmiddag vertelt ze je alles over haar aanpak.

Aan de basis van een goede film ligt natuurlijk een supergoed idee, maar vaak ook heel veel onderzoek. Hoe pak je dat aan? Hoe vind je je juiste personages? Wat voor bronnen heb je nodig om fatsoenlijk onderzoek te kunnen doen? En nog belangrijker: hoe bouw je een band op met de mensen die zullen meewerken aan je film, docu of serie?

Manon van der Sluys studeerde aan de UvA. Tijdens haar carrière rolde ze filmresearch in. Ze startte bij de VPRO, waar ze meewerkte aan verschillende projecten, zowel op het gebied van onderzoeksjournalistiek als human interest. Sinds 2000 werkt ze freelance als researcher en geeft ze les in research voor documentaire aan filmmakers.

Manon neemt je mee in haar beroepspraktijk en leert je meer over het doen van research voor alle soorten films aan de hand van voorbeelden, fragmenten en anekdotes. Deze masterclass is dus niet alleen interessant voor documentairemakers, maar voor alle soorten filmmakers!


Next is een initiatief van Playgrounds en wordt ondersteund door BROET, Natlab, AKV|St. Joost, Submarine Channel, The Panics, Kaboom Film Festival, Herrie Film & TV en BredaPhoto.

Datum

16/12/2020

Tijd

14:30 – 16:30

Speelduur

min

Locatie

Online

Prijs

gratis

Korting

Extra informatie