Netwerken en verbinden
Podium

CUT! NIGHT – BOOK LAUNCH – Het lijkt wel een film

Geen geld voor een filmopleiding, maar wil je wel alles leren over de filmgeschiedenis? Dan is het nieuwe boek van Twan Arts iets voor jou. Tijdens de CUT! NIGHT vieren we de lancering van 'Het lijkt wel een film', een ode aan cinema van 1894 tot nu.

Twan Arts
Twan Arts is als docent Film verbonden aan verschillende hbo-opleidingen. Hij verzorgt regelmatig masterclasses in filmhuizen en ziet het als zijn persoonlijke missie de liefde voor film te verspreiden waar hij maar kan. Tijdens een Q&A gaat hij in gesprek met schrijver, journalist en docent Hessel Rippe. Achteraf is het tijd voor een borrel en is er volop ruimte om met mede-filmliefhebbers te praten.

Het lijkt wel een film
Aan de hand van honderd films neemt Het lijkt wel een film! je mee in de betoverende wereld van de cinema. Hierbij passeren belangrijke filmmakers, -stromingen en -technieken de revue. Van 1894 tot nu. Van zwart-wit tot CGI. Van Hollywood tot Bollywood.

De canon aan honderd films, tien per decennium, staat centraal. Middels deze films doet Het lijkt wel een film! de ontwikkeling van het medium uit de doeken en is tegelijkertijd een schitterende liefdesbrief aan de magie van de cinema.

Twan Arts is als docent Film verbonden aan verschillende hbo opleidingen. Hij verzorgt regelmatig masterclasses in filmhuizen en ziet het als zijn persoonlijke missie de liefde voor film te verspreiden waar hij maar kan.

Datum

13/04/2023

Tijd

19:30 – 00:00

Speelduur

min

Locatie

BROET in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs

€ 5

Korting

Extra informatie

Inclusief drankje